-
Priprema15 min
-
Kuhanje45 min
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati toplu vodu, kvasac i med. Izmiješati.
Sačekati 5-10 minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodati maslinovo ulje, brašno, 1 kašiku zobenih pahuljica, 1 kašiku maka, 1 kašiku susama, 1 kašiku sjemenki suncokreta i so.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti na toplom mjestu 45 minuta.
Tijesto podjeliti na 2 jednaka dijela.
Oblikovati po želji i uvaljati u preostale sjemenke.
Staviti na pleh obložen papirom za pečenje, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi još 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 170°C.
Tijesto zarezati na 3-4 mijesta.
Peći oko 45 minuta.
Sačekati da se ohladi i poslužiti.
Integralni hljeb sa sjemenkama
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati toplu vodu, kvasac i med. Izmiješati.
Sačekati 5-10 minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodati maslinovo ulje, brašno, 1 kašiku zobenih pahuljica, 1 kašiku maka, 1 kašiku susama, 1 kašiku sjemenki suncokreta i so.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti na toplom mjestu 45 minuta.
Tijesto podjeliti na 2 jednaka dijela.
Oblikovati po želji i uvaljati u preostale sjemenke.
Staviti na pleh obložen papirom za pečenje, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi još 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 170°C.
Tijesto zarezati na 3-4 mijesta.
Peći oko 45 minuta.
Sačekati da se ohladi i poslužiti.